Airthings årets eksportbedrift: «Bidrar til tryggere hverdag»

Publisert Sist oppdatert

Oslo-startupen utvikler og produserer målere for CO2, radongass og andre skadelige gasser – med kobling til tingenes internett.

Vinneren av årets Eksportpris utvikler produkter som bidrar til å gi oss en tryggere og sunnere hverdag, skriver Innovasjon Norge i en pressemelding. Selskapet har bygget opp et sterkt forsknings- og utviklingsmiljø, med kjernefysikere og ingeniører som jobber med sensorer og produktutvikling. De har dyp ekspertise innenfor programvare og elektronikk, et internasjonalt salgs- og markedsapparat, og har vært Gasellebedrift i fem år på rad, ifølge pressemeldingen. Shifter har tidligere skrevet om selskapet da de lanserte i USA.

-- Det er en glede å gratulere Airthings med eksportprisen, sier juryleder John G. Bernander.

-- Bedriften er svært innovativ, og har 90 prosent eksportandel. Men verdiskapingen foregår i Norge, og dermed er den akkurat en slik bedrift vi ser etter.

Den nyeste generasjonen målere fra Airthings sjekker mengden av alle de viktigste forurensningene i hjem, kontorer, barnehager og skoler – som radon, CO2 og andre flyktige, skadelige stoffer. Brukeren får resultatene med en gang og kan overvåke dem på en smarttelefon.

De to andre finalistene til prisen var Orkel i Trøndelag og Aker Biomarine i Akershus. I alt var det 47 nominerte bedrifter fra alle næringer og bransjer, men med overvekt av virksomheter innenfor bioøkonomien og havrommet.

Eksportprisen har som hensikt å premiere norske eksportvirksomheter som er innovative, har vist suksess over tid og som har lykkes med å bygge verdier i Norge gjennom utenlandske markeder. Bak prisen står Eksportkreditt Norge, GIEK (Garantiinstituttet for Eksportkreditt), GIEK Kredittforsikring og Innovasjon Norge.