Øyvind Birkenes og Erlend Bolle i Airthings. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Airthings vant innovasjonspris i Berlin: «Vi klyper oss litt i armen»

Publisert Sist oppdatert

Det norske selskapet havnet nok en gang øverst på pallen, nå med «smart hjem»-pris under IFA, verdens ledende elektronikkmesse i Berlin.

– Det er fantastisk moro. Spesielt fordi vi plukkes ut blant en lang rekke andre selskaper i samme kategori, sier Airthings-sjef Øyvind Birkenes.

Selskapet lager digitale målere for inneklima, og hadde i fjor inntekter på 62 millioner kroner og et overskudd på ti prosent.

– Vi er allerede markedsledende rundt omkring i verden. Eksempelvis selger vi veldig godt i USA og Canada, sier Birkenes.

Tidligere i år vant selskapet den offisielle norske eksportprisen, delt ut av næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Utvider i raskt tempo

– Nå bygger vi ut salgs- og distribusjonsapparatet i raskt tempo takket være økende forståelse for - og etterspørsel etter våre produkter og løsninger på det europeiske markedet, sier Birkenes.

Airthings ledes av et team med forskere, ingeniører og teknikere - med et felles mål: Å opplyse folk om radon, samt andre innendørs luftforurensninger, og utvikle tilgjengelige teknologiløsninger for å hjelpe folk å holde seg friske.

– Vi beveger oss på mange måter fra å være en virksomhet som har hjulpet mennesker med å få oversikt over radonnivået i hjemmet sitt, til å bli et fullverdig Smart Home-selskap med oversikt over de parameterne mange etterspør når det kommer til innendørs- og utendørs luftkvalitet, sier Birkenes.

Les også: Slik bygget de en salgssuksess: Amazon-fenomenet Airthings