Airbnb.
Airbnb.

EU anklager Airbnb for å holde tilbake opplysninger om pris og fuske med forbrukernes rettigheter

Publisert Sist oppdatert

Airbnb får smekk over fingrene fra EU-kommisjonen. 

Den populære utleieportalen får nå frist ut august til å komme med forslag til hvordan praksisen kan endres slik at den kommer i overensstemmelse med EUs lovgiving.

EU-kommisjonen har fire hovedkrav:

* Totalpris må komme tydeligere fram. I dag blir tilleggsgebyrer noen ganger tilføyd i steg to av bestillingsprosessen, noe som ifølge EU-kommisjonen er i strid med europeisk lovgiving. Kravet er at sluttprisen må vises fra starten av.

* Airbnb må skille tydelig mellom private utleiere og profesjonelle aktører.

* Selskapet må endre kontraktsbetingelsene på en rekke områder.

* Forbrukerne må få tydelige opplysninger om hvilke klageorganer de kan henvende seg til ved konflikter.

Airbnb understreker at selskapet tar saken på alvor, og at det bestreber seg på ha en åpen og lett tilgjengelig praksis overfor kundene.

– Gjester blir gjort oppmerksomme på alle avgifter, deriblant servicegebyrer og skatter, før de bekrefter sin avgjørelse om å gjøre en bestilling, og vi vil jobbe sammen med myndighetene for å klargjøre punktene som tas opp, sier en talsmann for selskapet i en epost til NTB.

EUs forbrukerkommissær Vera Jourová framholder at nøyaktig samme forbrukervern gjelder på nett som ellers.

– Jeg mener det er EU-kommisjonens oppgave å presse innovative selskaper til å etterleve reglene. Vi må reagere sterkt når vi ser diskriminering, misbruk av dominerende posisjon og annen oppførsel som er i strid med konkurransereglene, sier hun.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS