Agnes Árnadóttir i Brim Explorer ombord på Christian Radich under xVoyage. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Podcast: Forlot familieselskapet for å følge drømmen om å bygge en elektrisk turistbåt

Publisert Sist oppdatert

Familieselskapet hadde drevet hvalsafari med gamle, dieseldrevne fiskebåter i en årrekke. Da Agnes Árnadóttir ville bygge en hypermoderne, elektrisk katamaran, var hun nødt til å forlate familieselskapet.

I en podcast med Shifter forteller gründeren av Brim Explorer om den stormfulle reisen, og konflikten som oppsto i familieselskapet da hun og kollega Espen Larsen-Hakkebo ønsket å bygge en batteridreven turistbåt for å gjøre jobben.

-- De synes det var vel risikofylt å gå for noe så moderne og miljøvennlig. Deres modell har vært å bygge om gamle fiskebåter. Det har jo mye sjarm og er kjempefint, men utfordringen ligger i veldig høye vedlikeholdskostnader og høye miljøutslipp. Og du får ikke et optimalt skip på den måten vi ønsket, sier Árnadóttir i Shifters podcast.

Målet er at katamaranen ikke bare skal være en ordinær turistbåt, men også en tech- og læringsplattform. Ved hjelp av moderne sensorteknologi vil Brim samle inn data som for eksempel kan brukes til å løse miljøutfordringer med plast i havet.

-- Vi så at drømmen vår om å bygge en moderne, fremtidsrettet sightseeing-båt ikke kom til å bli oppfylt i den eksisterende strukturen.

Hør Agnes Árnadóttir fortelle mer om båten og hvordan hun måtte bryte med familieselskapet. Abonner på podcasten på Itunes eller i din foretrukne klient i Android. Eller lytt her i nettleseren: