Håvard Haukeland, gründer og administrerende direktør i Spacemaker.

Obos og AF-gruppen skal investere 80 millioner i startups. Første investering offentliggjort.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke bare SR Bank, Orkla og DNB som kommer til å investere kraftig i startups de neste årene. Nå har også byggebransjen kastet seg inn i racet. Obos og AF-gruppen spytter inn 40 millioner hver.

– Det er ikke så mange tech-selskaper i vår bransje rundt i verden, sier Andreas Jul Røsjø, konserndirektør AF-gruppen til DN.

Men han forteller at de har funnet flere interessante oppstartsselskaper i Norge.

Nå har AF-gruppen og Obos opprettet venturefondet «Construct Venture»80 millioner kroner som skal brukes til å investere i teknologi for bygg- og anleggsbransjen.

Målet deres er å investere i 8-10 selskaper hvor de går inn med relativt små eiendeler. Første investering er i selskapet Spacemaker som har utviklet kunstig intelligens for å løse byplanlegging eller plassering av bygninger på tomter.

Både AF-gruppen og Obos har benyttet seg av Spacemakers produkt i byggeprosesser og har nå kjøpt fem prosent av selskapet. Prisen for aksjene ønsker de ikke å oppgi til DN.

Etter emisjonen sitter gründere og ansatte på over 70 prosent av aksjene. Construct Venture er størst blant de eksterne investorene, som blant annet inkluderer Ståle Løvbukten og Trond Riiber Knudsen.

LES OGSÅ: Slik skal Sparebank1 SR Bank bruke 300 millioner på startups de neste tre årene