Jan Fossgård, ny direktør Construct Venture, AF Gruppen og OBOSs venturesatsning.

Jan Fossgård til AF Gruppen: Skal lede investeringer i startups

Publisert Sist oppdatert

Tidligere investeringsdirektør for BW Ventures, blir ny direktør for Construct Venture, AF Gruppen og OBOSs venturesatsning. 

Gjennom syv år i BW Ventures har Jan Fossgård vært sentral i etablering og oppfølging av BW som en industriell investor i gründer-, tidligfase- og vekstselskaper, skriver AF Gruppen i en pressemelding.

– Miljøet Jan kommer fra har mange likhetstrekk med satsingen AF Gruppen og OBOS nå setter opp. Vi ser frem til å ta del i hans erfaring og kompetanse på området, sier Andreas Jul Røsjø, konserndirektør i AF Gruppen - og forteller om stor interesse for stillingen.

– Men Jan fremsto som det naturlige valget med sin strukturerte tilnærming, sterke kommunikasjonsevner og lange erfaring fra internasjonale miljøer.

Med satsing på oppstartsselskaper skal AF Gruppen og OBOS bidra til å skape en smartere og mer fremtidsrettet leverandørindustri innen Bygg og Anlegg.

Les også: Obos og AF-gruppen skal investere 80 millioner i startups. Første investering offentliggjort.

Tidlig kommersialiseringsfase

Construct Venture retter seg primært mot selskaper som er i tidlig kommersialiseringsfase, med produkt eller tjeneste i avsluttende testfase med et tydelig kundegrunnlag.

I tillegg til nordiske selskaper, vil Construct Venture også kunne vurdere internasjonale aktører som ser potensiale i et norsk samarbeid. Forutsetningen er at investeringen kan bidra til en bedre bygg- og anleggsbransje.

Det er dette som gjør AF og OBOS sin satsing unik, ifølge pressemeldingen.

– Bygg og Anlegg er en bransje som er inne i en spennende utvikling. Jeg ser frem til å bidra med å finne de mest innovative og fremtidsrettede oppstartsselskaper som kan skape nye muligheter og verdier innenfor Bygg og Anlegg, sier Fossgård - som tiltrer stillingen 1. september.

Les også: MovieMask med Obos-samarbeid: Vil vise leiligheter som ikke finnes ennå