Construct Venture-direktør Jan Fossgård og Vixel-gründer Rune Vandli. Foto: AF Gruppen
Construct Venture-direktør Jan Fossgård og Vixel-gründer Rune Vandli. Foto: AF Gruppen

AF Gruppen testet VR-løsningen hans i et halvt år: Nå skyter de inn kapital

Publisert Sist oppdatert

VR-selskapet Vixel får Skagerak Maturo og Construct Venture på eiersiden.

Vixels løsning ble lansert februar i år, er skybasert og heter VREX. Formålet er bedre samhandling innen bygg-, anleggs- og eiendomsnæringen ved hjelp av VR-teknologi.

Selskapet henter nå kapital til videre vekst, fra AF- og OBOS-eide Construct Venture samt tidligfase-investoren Skagerak Mautro.

– Vår visjon er å fasilitere en virtuell møteplass for komplekse prosjekter, der avklaringer kan gjøres raskt og effektivt så snart saker, problemer eller spørsmål oppstår, sier gründer Rune Vandli i en melding.

Han har tidligere jobbet med VR og 3D, blant annet i flere Disney-produksjoner.

– Vi har lagt mye arbeid i å gjøre prosesseringen rask. Å samhandle i VR med prosjektdeltakere skal ikke ta lenger tid enn å ringe dem. Og det er vi de eneste som foreløpig har klart.

Les også: Eiendomsgigant investerer i proptech-startup: «En døråpner til bransjen»

Nytten av VR

Venturfondet Construct Venture ble lansert april i fjor, med det mandat å investere i teknologi for bygg- og anleggsbransjen.

Første investering var i proptech-raketten Spacemaker.

Construct Venture-direktør Jan Fossgård forteller at flere aktører fra både entreprenør- og konsulentbransjen over tid aktivt har testet ut ulike VR-programvareleverandører for å evaluere nytten av VR.

AFs anleggsvirksomhet har siden mars i år testet Vixel internt. 

– Man begynner i økende grad å se en nyttefunksjon av teknologien som et samhandlingsverktøy, og Vixel er spesielt interessant for oss på grunn av arkitekturen på programvaren og hvor fremtidsrettet denne er, sier Fossgård i samme melding.

Les også: Skanska rigger seg til i innovasjonskampen: Kjøper seg inn i Ditio

Effektiv samhandling

Partner i Skagerak Maturo, Terje Berg-Utby, tror bruk av VR vil bidra til å endre måten byggebransjen arbeider på:

– Vi investerer i teknologi som bidrar til økonomiske besparelser for ulike industri-vertikaler ved å effektivisere prosesser og bidrar til redusert utslipp, sier han og legger til:

– Vi har stor tro på VR/XR som det neste steget for mer effektiv samhandling. Nå er teknologien endelig tilgjengelig for massemarkedet – og Vixel ligger helt i front på å industrialisere teknologien.

Partene opplyser ikke om detaljer knyttet til investeringen.

Les også: Proptech er hot-tech: — Bare jordbruk og jakt er mindre digitalisert

Powered by Labrador CMS