Skattemeldingen kan i fremtiden få tilgang på mer informasjon om deg, men ifølge en undersøkelse fra Accenture er du sannsynligvis glad for det.

Nordmenn vil la kunstig intelligens ordne skattemeldingen

Publisert Sist oppdatert

Nordmenn vil la kunstig intelligens ta ansvaret for å hente inn informasjon til skattemeldingen, selv om dette betyr at man må oppgi mer data om seg selv. 

I en global skatteundersøkelse fra Accenture kommer det frem at åtte av ti nordmenn er positive til å få hjelp av kunstig intelligens for å fylle ut skattemeldingen. Dette skriver Finansavisen i dag.

I fjor ble det enda viktigere å være nøye med å gi riktig informasjon på skattemeldingen, da det ble enda mer komplisert å levere den enn det har vært tidligere. 47 prosent av oss velger å levere skattemeldingen uten endringer -- selv om over halvparten mener vi ikke får alle fradragene vi har krav på, for eksempel for pendling og dagmamma.

Finansavisen skriver også at åtte av ti trøndere bruker mindre enn en halvtime på å sjekke Skattmeldingen -- og henviser til en artikkel publisert i Adresseavisen før helgen. Gitt at avisens undersøkelse sier noe om tendensen på landsbasis kan dette utgjøre et problem for mange, da Selvangivelsen i fjor ble til skattemeldingen -- som både er mer komplisert og har skjerpede krav til rapportering og korrekt utfylling.

Nyheten om at nordmenn i relativt liten grad er kritiske til å la kunstig intelligens ta kontroll over innhenting av data til Skattemeldingen, står i kontrast til bekymringene knyttet til Cambridge Analytica og Facebook, som nå er i hardt vær fordi de har hentet inn informasjon om brukerne.