Finalistene som fikk investeringer etter å ha pitchet: Empower, BackedByCFO, Mecu, NorQuant og Mahoom. Foto: Benedicte Tandsæther-Andersen
Finalistene som fikk investeringer etter å ha pitchet: Empower, BackedByCFO, Mecu, NorQuant og Mahoom. Foto: Benedicte Tandsæther-Andersen

Her er selskapene som vant investeringer på The Factory

Publisert Sist oppdatert

Søppel, aksjer, interiør, død og kredittanalyse blant utfordringene som løses.

Ti startups pitchet i konkurransen om investeringer. De fem utvalgte ble Mahoom, Empower, Mecu, BackedByCFO og NorQuant.

Det var fullt hus da The Factory torsdag kveld arrangerte sin TheFactory Fall’18 Pitch & Selection Night, der 10 startups stod på scenen for å pitche, og svare på spørsmål om alt fra konsept, til markedsvalidering og inntjening.

Investormøter i premiepotten

Da alle kandidatene hadde pitchet og svart på spørsmål fra salen, trakk investorene seg tilbake for å avgjøre hvem som skulle få investering. De fem utvalgte vant blant annet én billett hver til tech-konferansen The Shift senere i høst. I tillegg var investeringer fra FintechAngels V, "round table" med mentorer, individuelle partnermøter og investormøter i premiepotten.

Empower, et av selskapene som ble tildelt investering i kveld, har som konsept at de vil gi all plast i verden en egenverdi. Tanken er at hvis man kan bytte inn plast i penger, vil man bidra til en relativt enkel måte å både rense strender, elver og bygatene -- mens folk i alle samfunnslag kan tjene penger på å levere inn plastsøppel.

Ti startups pitchet på The Factory, og her er de alle avbildet: Mahoom, Empower, Mecu, BackedByCFO, NorQuant, Adall, TradingFoé, Budget Matador, Coright og Hvelv. Foto: Benedicte Tandsæther-Andersen
Ti startups pitchet på The Factory, og her er de alle avbildet: Mahoom, Empower, Mecu, BackedByCFO, NorQuant, Adall, TradingFoé, Budget Matador, Coright og Hvelv. Foto: Benedicte Tandsæther-Andersen

Et av de andre selskapene som fikk investeringer, var Mahoom, som utvikler en onlineplattform der folk kan dele markedsføringsbilder av sine egne hjem, og samtidig bygge bro mellom det estetiske og det funksjonelle. Brukere kan for eksempel finne ut hvor familie og venner har kjøpt møbler, eller hvilket navn parketten har. Med tiden er også planen at man skal kunne kjøpe varer direkte i appen.

NorQuant fikk også investering, og dermed også drahjelp på veien til å "gjøre børsen kjedeligere og folk rikere" -- slik Shifter har skrevet i en tidligere sak om selskapet. Selskapet mener private og profesjonelle investorer betaler for mye for rådgivning og analyser som ikke legger til noen verdi -- og derfor vil de hjelpe investorer å oppnå bedre resultater gjennom forskningsbaserte, regulerte og 100 prosent transparente tilnærminger.

Mecu oppnådde også investorenes gunst -- og dermed hjelp til å ta ambisjonene for plattformen HelpKit videre. Plattformen skal bestå av digitale verktøy, rådgivning og tips man trenger dersom man blir rammet av alvorlig sykdom og død. Verktøyet deres, DigiGuide, skal automatisere papirarbeidet, og hjelpe folk å navigere i byråkratiet man fort opplever i disse situasjonene.

BackedByCFO fikk også investeringer, og er dermed et skritt nærmere drømmen om å bli det foretrukne selskapet for kredittanalyse i Europa. BackedByCFO spesialiserer seg på kredittrisikoanalyse for små businesser og gir tilgang på sanntidsdata for små virksomheters långivere. Behovet for BackedByCFO bunner i at små selskaper ofte ikke har tilgang på penger, og derfor betaler store premier -- eller blir avviste av långivere basert på gamle, ukjente og dyre prissatser for kredittrisiko.

Powered by Labrador CMS