Loopias logo.

Webhotellet Loopia kjøpt av kapitalfondet Axcel

Publisert Sist oppdatert

-- Det er et perfekt tidspunkt for oss å få Axcel som nye eiere, mener påtroppende konsernsjef John Hugosson.

Loopia og datterselskapet Active 24 hjelper i dag 350.000 bedrifter og privatpersoner med domenenavn, webhotell og andre tilleggstjenester.

I en pressemelding fra Loopia fortelles det at Axcel vil satse ytterligere på nye produkter og tjenester, men også oppkjøp i nåværende og nye markeder. Loopia, som ble startet i 1999, er i dag representert i Sverige, Norge og Serbia. Shifter har tidligere skrevet om Loopia i forbindelse med deres råd til selskaper som skal registrere domenenavn på internett.

John Hugosson, divisjonsdirektør i Visma Hosting, blir ny konsernsjef for Loopia og datterselskapet Active 24.

-- Det er et perfekt tidspunkt for oss å få Axcel som nye eiere. De kommer til å hjelpe Loopia med å realisere de strategiske planene med erfaringen de har som eier av flere teknologiselskaper. Jeg er overbevist om at vi sammen skal løfte Loopia til nye høyder, sier Hugosson i pressemeldingen.

Jimmie Eriksson, som er administrerende direktør i Loopia, forteller i pressemeldingen at selskapet fra nå av vil gi enda mer gass.

-- Gjennom flere år med god lønnsomhet og sterk vekst er neste steg i utviklingen vår å tilby kundene våre flere nyttige tjenester, samtidig som vi vil gjøre flere oppkjøp i markedet. Nå girer vi om og trykker gasspedalen hardt inn, sier Eriksson i pressemeldingen.

-- Stort potensiale for videre vekst

-- Det er stort potensiale for videre vekst både gjennom økt salg av verdiskapende ekstratjenester til eksisterende kunder, og videre ekspansjon gjennom konsolidering, spesielt i eksisterende markeder, men også i nye geografiske markeder i Europa. Vi ser frem til å realisere selskapets strategi sammen med John og teamet hans, avslutter Christian Bamberger Bro, partner og ansvarlig for investeringen hos Axcel.

Axcel er et nordisk risikokapitalfond som fokuserer på mellomstore selskaper. De har både nordiske og internasjonale investorer i staben, og Axcel har opprettet fem fond med en samlet kapital på omkring to milliarder Euro. Så langt har fondene gjennomført 52 investeringer og mer enn 100 større oppkjøp. Axcel har i dag en samlet omsetning på 1,4 milliarder Euro, eier 13 virksomheter og har 6.300 ansatte.