Gründer of the year, Are Traasdahl i Tapad.

Norske investorer kåret Are Traasdahl til årets gründer 2016

Publisert Sist oppdatert

Nok en pris til Tapad-gründeren.

For fjerde år på rad var det norske venturemiljøet samlet for å feire årets beste prestasjoner innen entreprenørskap og ventureinvesteringer.

Norwegian Venture Capital Award organiseres av Oslotech i samarbeid med Norsk Venturekapitalforening (NVCA), og delte tirsdag ut tre priser:  Årets investor, årets exit (realisering av investering) og årets entreprenør.

Orkdalingen Are Traasdahl, gründer av Tapad, ble tidligere år kåret til årets gründer av Nordic Startup Awards.  Tirsdag ble han på nytt kåret til «Entrepreneur of the Year» av det norske venture-miljøet.

Traasdahl har blant annet solgt sitt selskap Tapad til Telenor for over 3 milliarder kroner i år. I tillegg har han opprettet et eget program for å hjelpe norske gründerbedrifter med å skalere i USA.

– I 2016 er de fem største selskapene i verden teknologiselskaper. Husk at den jobben dere gjør som investorer er viktig for å skape fremtidens Norge,» sa Traasdahl i en videohilsen fra New York der han var på styremøte.

Han benyttet også sjansen til å be om søknader fra flere norske oppstartsselskaper til neste års program.

Øvrige nominerte til prisen var Patrik Berglund i Xeneta, Karl Munthe Kaas i Kolonial.no, Johan Brand i Kahoot og Karen Dolva i No Isolation.

StartupLab kåret til årets investor

StartupLab / Founders Fund ble kåret til årets investor. I juryens begrunnelse heter det at:

"StartupLab / Founders Fund har nylig reist sitt andre fond på 70 millioner kroner, en solid økning fra deres første fond i 2013 på 30 millioner.

StartupLab har i løpet av få år vist at det er mulig å hente kapital til tidligfase selskaper i Norge. Ved å knytte til seg suksessfulle gründere som også engasjerer seg direkte i selskapene har man etablert et økosystem som kan løfte selskaper fra tidligfase til vekstselskaper uten innslag av statlig kapital.

Tor Bækkelund, partner i StartupLab tok i mot prisen på vegne av Founder's fund. Foto: Lucas H. Weldeghebriel

Porteføljen til StartupLab har også lovende selskaper som har tiltrukket seg senere fase venturemiljøer og som har ett høyt verdipotensiale."

De øvrige nominerte til årets investor var Alliance Venture og Trond Riiber Knudsen (TRK Group).

Ubon Partners vant "årets exit" med Acano.

Juryen besto av Karl-Christian Agerup, daglig leder på Oslotech, Patrick Sandahl i Alpha Nordic Capital, Thomas Falch i Agenda Capital og styreleder i Investinor, Jørgen Blystad i Argentum, og Rune Sævik i Investinor.

Utdelingen gikk av stabelen under Norwegian Venture Capital Forum på tirsdag.