Abraham Foss i Telia. Foto: Gry Traaen

Telia kjøper Get TDC: "Det handler om smarte hjem, tingenes internett og alt man kan ønske seg av tilgang til underholdning"

Publisert Sist oppdatert
Telia har inngått avtale om å kjøpe kabel- og bredbåndsselskapet Get TDC Norge. Oppkjøpet gjør selskapet til landets nest største innen TV, bredbånd og mobil.

Det sammenslåtte selskapet vil ha om lag 2,3 millioner mobilkunder, og om lag 1,8 millioner mennesker vil være brukere av bredbånd- og TV-tjenestene til Get og TDC hver dag, heter det i en pressemelding fra Telia.

– Dette er en strategisk milepæl i vår og norsk telehistorie. Det nye selskapet vil bli en fullverdig totalleverandør og en industriell utfordrer i markedet. Vi vil bli en slagkraftig og uavhengig konkurrent til markedslederen, sier administrerende direktør Abraham Foss i Telia Norge til NTB.

Get har 518.000 husholdninger og bedrifter på sitt fibernett, og mer enn én million kunder for TV- og bredbånd.

-- Det nye sammenslåtte selskapet vil få en innovasjonskraft til å skape nye produkter og spennende muligheter for våre felles kunder, sier Gunnar Evensen, administrerende direktør i Get og TDC Norge. Han viser til at selskapet øker hastigheten til gigabitlinjer og får nye smarthusløsninger utover høsten.

– Vi utfyller hverandre godt og sammen skal vi skape en spennende og forenklet digital hverdag for eksisterende og nye kunder når det gjelder underholdnings- og kommunikasjonsbehov over alt hvor kundene befinner seg. Det handler om smarte hjem, tingenes internett og alt man kan ønske seg av tilgang til underholdning, sier Telia-sjef Foss.

(©NTB)