Gründerne fra venstre: Kjell Are Furnes, Arve Voldsund, Jørn Refsnæs. Cato Bjørkli er ikke tilstede på bildet. Foto: Johannes Lovund

"Smart" sykehusseng henter 32 millioner kroner. Sender senger til Canada.

Publisert Sist oppdatert

Den smarte sykehussengen til Ably Medical har fått 32 nye millioner kroner. Priser selskapet til 100 millioner. Nå starter de en studie i Canada.

Shifter omtalte selskapet Ably Medical første gang i mars i 2017.

Da hadde de fire gründerne Arve Voldsund, Jørn Refsnæs, Cato Bjørkli og Kjell-Are Furnes holdt på i et år, hentet syv millioner kroner og inngått pilotkontrakt  med seks kanadiske sykehus.

Spoler vi frem til i dag, er det like før de shipper over første seng til Canada for å gjennomføre en studie.

Prises til 100 milloner kroner

Og nylig fylte de pengepungen med nye 32 millioner kroner, skriver DN.

Ifølge DN er det en gruppe på tolv lokale investorer som spytter inn pengene som priser selskapet til 100 millioner kroner.

– Det er et fantastisk spennende prosjekt som ble vår første fellesinvestering i det nye miljøet. Vi digger at folk, og særlig sunnmøringer satser stort, og dette prosjektet har vi kjempetro på, sier Anja Solevågseide, som leder arbeidet i nystartede Pir Invest, som representerer de 12 investorene, til DN.

–Hvorfor skal utlendingene velge en norsk seng?

–Medtech er et globalt marked, så hvor det kommer fra har ikke så mye å si. Alt det handler om er om det er godkjente sertifiseringer for markedene vi skal inn i. Dette kan være kostnadsdrivende faktorer, og vi går inn i en industri der ting koster «shitloads» å utvikle på grunn av alle slike krav. Men f.eks studiene vi skal kjøre i Canada vil hjelpe en god del på sertifiseringen vår, da det studiet vil kunne være god nok dokumentasjon for både USA, UK, Tyskland, Norden, og BeNeLux, sa medgründer og daglig leder Kjell Are Furnes til Shifter i mars i fjor.