Håkon Haugli (t.v.) blir erstattet av Høyre-politiker Øystein Eriksen Søreide, som tiltrer stillingen som adm. dir. i Abelia 1. oktober.  Foto:  Presse
Håkon Haugli (t.v.) blir erstattet av Høyre-politiker Øystein Eriksen Søreide, som tiltrer stillingen som adm. dir. i Abelia 1. oktober. Foto: Presse

Høyre-politiker blir ny toppsjef i Abelia: – Ser frem til å komme tilbake til næringslivet

Publisert Sist oppdatert

Styret i Abelia har tilsatt bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide (H) som ny administrerende direktør.

Tidligere i år gikk Håkon Haugli fra stillingen som administrerende direktør i NHO-foreningen Abelia til sjefsstolen i Innovasjon Norge. I dag ble det klart at erstatteren blir Høyre-politikeren Øystein Eriksen Søreide, som i dag er bydelsdirektør i Bydel Grorud i Oslo. Han tiltrer stillingen 1. oktober.

– Han er en erfaren leder med allsidig bakgrunn fra både privat og offentlig sektor. Hans kjennskap til politikk, næringsliv og organisasjonsliv gjør han svært egnet som leder av Abelia, sier Grete Aspelund, styreleder i Abelia, i en pressemelding.

Tilbake til næringslivet

Søreide, som er gift med utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide (H), har også vært byråd for helse og sosiale tjenester i Oslo kommune.

Før det jobbet han flere år i industribedriften O. Mustad & Søn, hvor han blant annet var markedsdirektør for EMEA-regionen. Tidligere har han vært markedsdirektør i flere ideelle virksomheter, inkludert UNICEF Norge, CARE Norge og SOS-barnebyer.

Fra 2002 til 2008 var Søreide sjefsekretær i Oslo Høyre. Han har master i internasjonal markedsføring fra Handelshøyskolen BI og etterutdanning i ledelse fra Solstrand (AFF).

– Etter noen år i politikk og offentlig administrasjon, ser jeg frem til å komme tilbake til næringslivet. Store deler av norsk næringsliv møter stadig mer internasjonal konkurranse, krav om omstilling, og behov for digitalisering. Kunnskaps- og teknologibedriftene har en nøkkelrolle i denne utviklingen, og jeg gleder meg til å jobbe for og med bedrifter som forandrer Norge, sier han i pressemeldingen.

Mange søkere

Interessen for stillingen som administrerende direktør i Abelia var ifølge organisasjonen svært stor, og styret opplyser at de har vurdert mange kandidater.

– I tillegg til lang og bred ledererfaring har Søreide svært god kjennskap til flere av Abelias prioriterte områder, slik som offentlig-privat samarbeid og innovative anskaffelser. Vi er derfor trygge på at han vil videreutvikle Abelia til det beste både for ansatte og medlemmer, sier Aspelund.

Powered by Labrador CMS