Abelia-direktør Håkon Haugli tar over som ny sjef i Innovasjon Norge 1. august i år.

Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth til arvtaker Håkon Haugli: – Enjoy the ride!

Publisert Sist oppdatert

HVEM?

Abelia-sjef Håkon Haugli er ansatt som ny administrerende direktør for Innovasjon Norge. – Strålende, kommenterer Anita Krohn Traaseth. 

Selskapet presenterte den påtroppende direktøren under en pressekonferanse i Trondheim mandag kveld, melder NTB.

– Jeg er takknemlig for å ha fått muligheten til å jobbe for og med kunnskaps- og teknologinæringslivet. Jeg vil benytte anledningen til å takke mine mange dyktige kolleger, som hver dag gjør en fantastisk jobb for våre medlemmer og har alle forutsetninger for å utvikle Abelia videre, sier Haugli.

Han begynner i Innovasjon Norge 1. august, og vil stå i stillingen som administrerende direktør i Abelia frem til sommeren.

– Strålende nyheter

Haugli overtar roret etter Anita Krohn Traaseth, som takket for seg som administrerende direktør i slutten av november i fjor. Traaseth har ledet Innovasjon Norge siden 2014.

– Jeg fikk akkurat servert nyheten, og tenker det er strålende nyheter for både Innovasjon Norge og næringslivet. Her har styret gjort en god jobb, sier Krohn Traaseth til Shifter.

– Hvilke råd vil du gi? 

– Jeg tror ikke Håkon trenger noen andre råd enn at han bare kan glede seg. Innovasjon Norge er en av Norges mest spennende arbeidsplasser når man er opptatt av teknologi og innovasjon. Det har Håkon vist at han er. Så det er bare å "enjoy the ride", vil jeg si. Dette blir kjempespennende, sier hun videre.

Krohn Traaseth trekker også frem Hauglis innsats i Abelia samt politikken, der han allerede har bidratt til blant annet innovasjon, teknologi og et økt kvinnefokus i næringslivet.

– Han kjenner jo allerede til mange av arbeidsoppgavene, og nå kan han glede seg til å bli enda bedre kjent med hans snart 700 kollegaer, sier hun.

Direktør i Innovasjon Norge Anita Krohn Traaseth. Foto: Mariam Butt / NTB Scanpix

– Ikke mange skjeletter i skapet

Daniel Ras-Vidal, som inntil nylig var leder for Foreningen for innovasjonsselskaper i Abelia, hadde Håkon Haugli som sjef.

– Hvordan tror du Haugli blir som sjef for Innovasjon Norge?

– Jeg tror han blir en bra sjef. Han er dyktig leder, strukturert, målbevisst og jeg tenker at han vil ha mulighet til å viderefør de gode tingene de satt i gang de siste årene. Jeg håper han kan tilføre enda tydeligere perspektiv på å jobbe sterkere med økosystemet rundt om i landet. Ett område jeg synes Innovasjon Norge har vært litt svake, er på å forstå sin egen plass i økosystemet, sier Ras-Vidalsom, nå administrerende direktør for Kunnskapsbyen Lillestrøm, til Shifter.

Han understreker at Haugli har solid erfaring fra Abelia, og at han kjenner godt til de ulike inkubator- og forskningsmiljøene.

– Hva slags profil vil Haugli ha?

– Det er vanskelig å si nå, men jeg vet at han er veldig opptatt av internasjonalisering, økt eksport og norsk næringsliv i utlandet, sier Ras-Vidal.

Forstår grenseflaten

Han tror at Haugli kan bidra til å rendyrke Innovasjon Norge.

– De har jo et veldig bredt mandat. Det er jo en gjennomgang av virkemiddelapparatet nå, så noe ligger kanskje utenfor hans kontroll, men jeg håper han vil rendyrke finansieringsoppdraget og internasjonaliseringsoppdraget, sier han.

Under Krohn Traaset har det jo vært et par kontroverser. Hvordan blir det under Haugli?

– Håkon har ikke mange skjeletter i skapet. Han er en veldig ordentlig og ryddig type. Han er flink til å kommunisere, samt å være tydelig, både internt og eksternt. Og han forstår grenseflaten mellom politikk og næringsliv veldig godt. Jeg tviler på at det blir veldig mange kontroverser rundt ham, sier Ras-Vidal.

Daniel Ras-Vidal under Arendalsuka i år. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Abelia-styret vil ifølge en pressemelding umiddelbart starte prosessen med å rekruttere en ny administrerende direktør.

Det du trenger å vite

  • Håkon Haugli er 49 år, utdannet jurist fra Universitetet i Oslo. Han har ledet Abelia fra 2014.
  • Haugli satt på Stortinget for Arbeiderpartiet i perioden 2009-2013, og var medlem av Kommunal- og forvaltningskomiteen og Helse- og omsorgskomiteen.
  • Han var også med i Stortingets delegasjoner til Europarådets parlamentariske forsamling og FNs generalforsamling.