CTO Marius Aabel og Jon Lind Onstad (skruende) i No Isolation på plass i nye lokaler . Foto: Per-Ivar Nikolaisen

No Isolation flytter for tredje gang: Robotgjengen vokser så raskt at de trenger en hel etasje

Publisert Sist oppdatert

Fra tre personer til 21 personer på halvannet år.

Da No Isolation flyttet inn på arbeidsfellesskapet 657 i Oslo i fjor sommer, trodde robotgründerne at de ville ha nok plass «for alltid».

– Vi fikk 150 kvadratmeter i eget lokale, og trodde vi var i himmelen, sier CTO og gründer Marius Aabel i No Isolation.

Men allerede da høsten kom, skjønte de at de kom til å trenge enda mer plass. Denne uka flyttet de for tredje gang på halvannet år.

Stor oppmerksomhet, rask vekst

No Isolation begynte med tre personer – Karen Dolva, Marius Aabel og Matias Doyle – på StartupLab i oktober 2015.

Selskapet lager roboten AV1, roboten som hjelper langtidssyke barn med å holde kontakt med venner og familie, ved at barnet får en «avatar» som kan være til stede der barnet skulle vært. Priser og premier har strømmet på, og pågangen har vært enorm fra både medier og kommersielle aktører.

Få norske startups har fått så mye oppmerksomhet så kort tid etter skapelsen, og veksten har vært tilsvarende stor.

Nå også for eldre

Nå i januar ansatte No Isolation ytterligere fem personer, for å vokse videre. Mandag flyttet de inn i en hel etasje i bygget der blant andre avisen Dagens Næringsliv holder til. Etter å ha sittet «oppå hverandre» hos 657, er det godt med space i lokalene ved Akerselva på Grønland.

Herfra skal de skalere opp når de nå sikter seg inn på det europeiske markedet. Det blir både lager og prototypeutvikling, mens selve produksjonen er nå i ferd med å bli outsourcet.

– Vi satser nå på det europeiske markedet samtidig som vi starter utviklingen av et produkt for eldre. For å få til så mange ting samtidig, trenger vi mange folk og dermed også mer plass, sier Aabel.

Magisk dryss

Ingenting galt med 657, understreker Aabel, om lokalene de arvet etter en annen suksess, Foodora.

– Noen sa at det var som å hoppe etter Wirkola å flytte inn i de lokalene. Men det har gått bra. Så det var nok noe magisk dryss over det, sier Aabel.

Til sammen tre varebiler har flyttet robotdeler, bord, stoler og verktøy fra lokalene i Fredensborgveien.

– Det er vanvittig deilig å få mer plass. Vi trengte virkelig dette, fastslår Aabel.

Kontor i Amsterdam

Samtidig som No Isolation nå etablerer seg på Grønland, starter de i februar et eget kontor i Amsterdam, for å satse på det nederlandske og europeiske markedet.

Det vil ikke bli produksjon eller utvikling ved dette kontoret, det blir først og fremst salg, markedsføring og research. Det nederlandske markedet ligner noe på Skandinavia, samtidig som det ligger sentralt til for en satsing på kontinentet.

- Vi tror Amsterdam er et bra startsted for vår europeiske satsing, sier Aabel. Det viktige for oss nå, er å lære oss å forstå de forskjellige landene. Selv om isolasjonsproblematikken gjelder over hele verden, så fungerer mange av systemene rundt det å bli syk forskjellig.


HJELP OSS Å BLI BEDRE. SVAR PÅ NOEN ENKLE SPØRSMÅL OG GI DIN TILBAKEMELDING PÅ SHIFTER.


Shifter er Norges nettavis for startups og innovasjon. Følg oss på Facebook og Twitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt.

Hør også vår seneste podcast med Kimberly Larsen i Timetoriot – rusmisbruker da hun var 12, TV-stjerne da hun var 18, og gründer når hun er 36. Hun mener den tøffe oppveksten har gjort henne mer hardfør i oppturene og nedturene som gründer. Hun forteller om tech-tabbene som kostet henne 300.000 kroner, og hvordan selskapet nå henter investormillioner for å snu om på det tungrodde og hierarkiske frilansmarkedet for film og tv. Dessuten om karrieren i Hotel Cæsar, rundene som thai-bokser, den halvannen time lange praten med Donald Trump, oppholdet i Innovasjon Norges tech-inkubator i Silicon Valley, startupscenen i Bergen og mye mer.

Lytt til hele podcasten her på Shifter. Eller last den ned i iTunes / Podcaster på iphonen eller bruk din foretrukne podcast-klient på Android. Søk på «Shifter». Og sist, men ikke minst: Glem ikke å rate oss i iTunes hvis dere er fornøyd.