Kirsten McLoud og Camilla Watz Johannessen i 657 var i København for å motta prisen for Nordens beste coworking-space. Foto: Presse

657 kåret til Nordens beste coworking-space

Publisert Sist oppdatert

-- Denne seieren er et bevis for vårt motto om at samarbeid er den nye konkurransen, sier 657-sjef Camilla Watz Johannessen.

657 Oslo ble grunnlagt av Anniken Fjelberg og Joachim Levin i 2012, og er Norges største coworking-space for kreativ næring, med 225 medlemmer i over 100 selskaper. Nå er de også kåret til Nordens beste coworking-space, i Nordic Startup Awards.

-- 657 vinner denne prisen fordi vi har bygget et sterkt community over mange år. Vi er et effektivt springbrett for startups fordi vi har den avgjørende "go to market"-ekspertisen, og vi tilrettelegger for spennende og fruktbare samarbeid mellom både medlemmene våre og vårt utvidede nettverk, sier Camilla Watz Johannessen.

Sammen med corporate partnership manager Kirsten McLoud var hun på plass i København for å hanke inn prisen.

Raske endringer

657 har hatt en rekke kjente oppstartsbedrifter opp gjennom tidene, med No Isolation, Vibbio og Oslo Business Forum som de kanskje mest kjente. De støtter. De støtter medlemmene gjennom faglig konsulentbistand, nettverkskoblinger, fasilitering av tverrfaglige samarbeid og mentortjenester.

Det siste året har det kommet stadige nyheter fra huben i Fredensborgveien. I vår etablerte de 657 Scale, der de ytterligere skal profesjonalisere arbeidet med å hjelpe bedrifter med å gå fra liten til stor. 

657 opplever at startups gjerne lander hos dem etter at bedriftene har vært innom akseleratorer eller inkubatorer. Gründerne har da kommet et stykke på vei — gjerne med et par pilotkunder på plass, men trenger hjelp videre.

Joachim Levin, Camilla Watz Johannessen, Preben Sander, Stella Oskarsdottir Wehrmann, Christer Grandal og Anniken Fjelberg i nye 657 Scale. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

— Kort fortalt handler det om at vi konseptualiserer det vi allerede har gjort i mange år, nemlig å tilby startups de tjenestene som er relevante i skaleringsfasen, fortalte Anniken Fjelberg om konseptet som ble dratt i gang sammen med konsulentbedriften Scale, med Stella Oskarsdottir Wehrmann og Christer Grandal.

Utvidet til Bergen

657 arrangerer også den globale startup-konkurransen Creative Business Cup hvert år, og er pådriver for et nasjonalt samarbeid mellom coworking spaces for å styrke kreativ næring på landsbasis gjennom partnere som Work-Work (Trondheim), Bergen Works (Bergen), Flow (Tromsø) og Innovation Dock (Stavanger).

Nylig kjøpte de seg også inn i det forholdsvis nyetablerte spacet Bergen Works.

– Vi tar grep for å være pådriver for et nasjonalt samarbeid mellom co-working spaces for å styrke gründermiljøene, hubbene og kreativ næring på landsbasis, sa Fjelberg.

-- Denne seieren er et bevis for vårt motto om at samarbeid er den nye konkurransen, sier 657-sjef Camilla Watz Johannessen etter seieren i finalen som ble avholdt i København. 

Vinneren av prisene under Nordic Startup Awards kåres dels med avstemning publikum, dels med innstillingene til en fagjury.

Les også: Landbruksrobot fra Ås gikk helt til topps i nordisk «foodtech»-kåring