Camilla Watz Johannessen og Anniken Fjelberg i 657, da førstnevnte begynte som daglig leder i fjor. Foto: Oda Hveem

Hun blir ny sjef for 657: "Den optimale lederen"

Publisert Sist oppdatert

Camilla Watz Johannessen skal lede landets største hub for kreativ næring, 657, og sier hun har fått "drømmejobben hun har ventet på".

-- Camilla kommer varmt anbefalt av mange mennesker i miljøene i og rundt 657, og vi er veldig glade for at hun valgte å ta jobben med å lede oss inn i neste fase av vår reise, sier Anniken Fjelberg, styreleder i 657, i en pressemelding. Arbeidsfellesskapet med lokaler i Fredensborgveien i Oslo har hatt selskaper som No Isolation og Vibbio på huset. Etter at mangeårig leder Sigri Sevaldsen sluttet på tampen av fjoråret, har Fjelberg og co jaktet på en ny sjef på huset -- blant annet med hjelp fra rekrutteringsgründerne First Engineers.

-- Hos oss jobber det mange gründere og kreative selskaper som ønsker et sterkt fagmiljø rundt seg, og Camilla har en utrolig relevant erfaringsbakgrunn som strekker seg fra økonomi og ledelse, til strategi og kreativitet. At hun i tillegg har erfaring fra corporate-partnere som Orkla, fra eget gründerliv i kreativt byrå, og fra startup-miljøet som vi er en del av, gjør henne til en optimal leder for 657.

Tung erfaring

Watz Johannessen har en cv som kan ta pusten fra noen og enhver. Hun er utdannet siviløkonom fra Faculty of Business and Economics of the University of Lausanne og London School of Economics. Etter å ha jobbet i Sveits for Tag Heuer i en periode etter studiene flyttet hun hjem til jobb i Orkla/Nidar i 2004. Det ble starten på mange år innen merkevarebygging både som strateg, kreatør og leder. Camilla gikk over til byrået Suburbia i 2006 hvor hun jobbet i fire år som tekstforfatter og senior kreatør.

I 2010 ble hun selv gründer av og partner i et nytt kreativt miljø; JCP Ignite. I tillegg til å sitte i ledergruppen i morselskapet JCP, så har hun de siste syv årene bygget opp byrået til å bli et prisvinnende miljø i bransjen. Da hun i fjor ønsket å jobbe mer med gründermiljøer skiftet hun beite og ble Executive in Residence på StartupLab Oslo, hvor hun har vært mentor og rådgiver for gründermiljøene tilknyttet Lab’en.

657 som drømmejobb

Camilla Watz Johannessen sier selv at 657 var drømmejobben hun har ventet på:

-- Jeg har blitt kjent med 657 som en arena med et utrolig sterkt miljø blant sine medlemmer, men også med stort nedslagsfelt utenfor eget hus. Det arbeidet vi har foran oss på 657 består både i å hjelpe gründere med vekst og å lede innovasjonsprosesser for næringslivet. Det å jobbe inn i slike prosesser og å matche rett kompetanse med aktuelle problem er noe jeg har lang erfaring med og liker svært godt.