Ivar Halstvedt fra ODEON Kino AS, samferdselsmininister Jon Georg Dale og Telia Norges Abraham Foss teller ned til premieren på Norges første 5G-kino. Foto: Telia
Ivar Halstvedt fra ODEON Kino AS, samferdselsmininister Jon Georg Dale og Telia Norges Abraham Foss teller ned til premieren på Norges første 5G-kino. Foto: Telia

Telia ruller ut 5G-pilot: Lanserer verdens første 5G-kino

Publisert Sist oppdatert

Telia Norge har åpnet sitt første 5G-testnett i Nydalen i Oslo. 

5G gir enorme muligheter for digitalisering av alle typer industrier og virksomheter, og helt fremst i løypa ligger ODEON kino i Oslo - nå verdens første 5G-kino, skriver Telia Norge i en pressemelding.

– Det er både vår plikt overfor kundene og vårt samfunnsansvar å sørge for at den kritiske infrastrukturen vi bygger kan møte kravene til det neste store, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge.

– Vi har jobbet med 5G lenge på tvers av Telia-landene i Norden og Baltikum. Nå går startskuddet for 5G i Norge, og vi gleder oss til å utforske hvilke muligheter som åpner seg, sier han.

5G på kino

ODEON er blant landets største kinosenter med sine 14 kinosaler, og i 2019 avanserer de ytterligere da filmene skal lastes ned via Telias 5G-nett. I tillegg vil besøkende på kinosenteret kunne benytte seg av en 5G WiFi-sone.

– Vår allerede høyteknologiske kino tar nå steget inn i fremtiden, og det er vi stolte av, sier Ivar Halstvedt, administrerende direktør i ODEON.

Samferdselsminister Jon Georg Dale holdt også et innlegg under åpningen, og la vekt på viktigheten av Norges digitale infrastruktur:

– Utrullingen av 5G er en viktig satsing for regjeringen, og vårt mål er at Norge skal ligge i fremste rekke i å ta i bruk ny teknologi. Funksjonaliteten og hverdagen til folk blir enklere når 5G-tjenester blir tilgjengelig og det er et stort forretningspotensiale i teknologien, sier han.

Tidligere i høst rullet også Telenor ut sin første 5G-pilot, da med byen Kongsberg i førersetet.

Powered by Labrador CMS