Den tidligere varianten av Sean Percival var ikke bare mer skjeggete, men også mindre ydmyk og langt tøffere i trynet i business. Foto: Lucas Weldeghebriel

− Det er for lite kapital til startup-investeringer i Norge

Publisert Sist oppdatert

Treghet og mangel på investorkompetanse og kapital er grunnen til at norske oppstartsselskaper fortsatt ligger langt bak svenske.

Sjefen for 500 Startups Nordic, Sean Percival er på nytt innom Norge i anledningen seminaret Technology Excursion Oslo. Ifølge Percival er det ganske enkelt hva som er de største utfordringene for norske oppstartsselskaper

− Den største utfordringen i Norge er at det er for lite kapital til tidligfaseinvesteringer. Det er kun to til tre fond som investerer. Det burde vært minst ti. Og de er redde for å feile. De fleste oppstartsselskaper feiler. 9 av 10 feiler, faktisk. Derfor bør man satse på flest mulige selskaper. Ikke satse alt på et kort, forteller han.

− Det er rett og slett for lite kompetanse blant tidligfaseinvestorer, sier han til Shifter.

I tillegg mener han at norske oppstartsselskaper har vært altfor trege.

− De kan ikke sitte to år i beta. De må validere forretningen raskere. Etter to år er det altfor sent, og markedet har endret seg innen den tid, sier Percival.

Følg oss på Facebook og Twitter, så får du nyhetene rett inn i feeden.