Mathias Mikkelsen.

Norske Timely henter 8,1 millioner kroner fra SNÖ Ventures og 500 Startups

Publisert Sist oppdatert

Når nyetablerte SNÖ Ventures gjør sin første investering, så er det i 25 år gamle Mathias Mikkelsen sin timeførings-app Timely. Nå kan Mathias endelig flytte ut av skapet i San Francisco.

 - Nå skal vi triple størrelsen fra seks til atten for å bygge videre på en plattform som kan løse utfordringen med tid i verden. Tid er vår mest verdifulle ressurs og vi tror vi kan bidra til langt mer effektiv bruk av den både i arbeidslivet og privat, sier Mikkelsen i en pressemelding fra SNÖ Ventures.

Mikkelsen har frem til nå selvfinansiert utviklingen av tjenesten i tillegg til støtte fra Innovasjon Norge, og nå skal han bygge videre på den fra Oslo. På nettsiden til Timely, er 12 stillinger utlyst. Alt fra designere, til utviklere og growth hackers.

Selskapet har i dag 750 kunder fordelt på 40 land.

Verdsatt til 41 millioner kroner
Nå henter Timely penger fra de første eksterne investorene. I tillegg til SNÖ vil også 500 Startups gå inn med midler. Fordelingen er henholdsvis 6,5 millioner og 1,5 milloner kroner. Investeringen gjør at det lille selskapet prises til 41 millioner norske kroner.

- Det er ordentlig gøy at andre ser verdien i selskapet. Kundene våre bekrefter dette hver dag, men det er klart det er veldig spennende å få lov til å skalere opp babyen sin til å få ut sitt fulle potensiale, skriver Mathiesen.

- Hvorfor investerte dere i Timely?

- Vi har møtt mange startups, men det er sjelden vi har hatt så stor tro på et produkt, sier Magne Uppman i SNÖ Ventures til Shifter.

SNÖ Ventures skal i tillegg til å bidra penger, også bistå med sin kompetanse til å hjelpe selskapet opp.

Sean Percival, partner i 500 Startups, bekrefter at dette er deres største investering i et norsk selskap.

– Vi har fulgt Timely en stund, så vi er utrolig glade for å få delta i denne runden. Vi er veldig imponerte over deres evne til ikke bare å bygge et solid produkt, men også hvordan de vokser både i antall kunder og inntekter. Alt dette mens de har bootstrappet 100%. Siden dette er vår største investering så langt i Norge, er det klart vi er veldig optimistiske på vegne av teamet og deres fremtidige potensial, skriver Percival i en pressemelding.