Socius-gründerne Daniel Butler (CEO) og Frode Jensen (CTO). Foto: Stefanie Herbst

500 Startups og Raa Invest investerer 3,5 millioner kroner i Socius

Publisert Sist oppdatert

Etter mye byråkratisk knoting er den etterlengtede emisjonen endelig klar for Socius.

I desember i 2015 sto selskapet på scenen som den første vinner av Angel Challenge. Nå, om lag åtte måneder senere har de også to pengesterke investorer i ryggen.

Silicon Valley-baserte 500 Startups og Raa Invest, fra Bergensregionen putter til sammen inn 3,5 millioner kroner i selskapet til en verdivurdering av selskapet på 16 millioner kroner.

Jeg er kjempefornøyd med investorene vi har fått inn. Nå har vi fått pengene vi så etter for denne runden. Det betyr at vi fremover kan ha et mer stabilt fokus på produkt og marked, og at vi kan hente inn noen av frilanserne våre i mer permanente roller. I tillegg betyr det at vi kan bruke mer tid hos kunder, som for eksempel i New York, sier Frode Jensen, gründer og CTO i Socius.

Axel Springer-alumni

Socius har vært gjennom akselerator-programmet til det tyske mediekonsernet Axel Springer. Derfor ble også selskapet stiftet i Tyskland fordi det var praktisk mens de var i programmet og fordi ambisjonene uansett var internasjonale. Men tysk byråkrati og bedre tilgang på kapital i Norge gjorde at de besluttet å flytte selskapet. Å få gjennomført en emisjon har imidlertid vært en byråkratisk utfordring som Socius har jobbet med siden jul.

− Ja, det er en egen sak i seg selv: Gründerskap og byråkrati, sier Jensen og forteller at mens det finnes mange ressurser på hvordan blant annet bli god i markedsføring osv for startups, finnes det lite ressurser rundt byråkratisk manøvrering.

500 Startups

Et av verdens mest kjente akselerator-program og investeringsfond, 500 Startups, satser også et lodd på Socius.

−Hvorfor investerer dere i Socius?

− Vi likte det vi så av tidlig inntjening og at store merkevarer benytter seg av deres produkt. I tillegg har fløyet i en vindtunnell sammen, på Voss, så jeg tenkte at hvis vi overlevde det, at et samarbeid kanskje kunne overleve.

Raa Invest er imidlertid en mer tradisjonell industriaktør fra bergensregionen, og har både bygget og solgt et selskap med over hundre ansatte.

− De har solid kompetanse på å bygge et selskap og tenke proft rundt driften. Ståle Raa i Raa Invest går inn som styreleder i Socius, sier Jensen til Shifter.