Næringsminister Monica Mæland fikk før valgkampen i 2017, omvisning av Karl Munthe-Kaas i de forholdsvis nye lokalene til Kolonial.no. Illustrasjonsfoto: Håkon Jacobsen, NFD
Næringsminister Monica Mæland fikk før valgkampen i 2017, omvisning av Karl Munthe-Kaas i de forholdsvis nye lokalene til Kolonial.no. Illustrasjonsfoto: Håkon Jacobsen, NFD

Konkurrenten gir opp, mens Kolonial nærmer seg milliarden

Publisert Sist oppdatert

Inntektene fortsetter å øke for Karl Munthe-Kaas og de andre gründerne i Kolonial.no. Mens det er over og ut for 123 Levert.

Nettmatleverandøren klokket 800 millioner i omsetningen i fjor, melder Finansavisen.

– Det går strålende nå og veksten er fortsatt jevnt sterk. Vi landet på ganske nøyaktig 800 millioner i omsetning i fjor. Ut over det kan jeg si at vi fortsatt har store tap, som må påregnes i oppstarten, sier Karl Alveng Munthe-Kaas, daglig leder i Kolonial.no til avisen.

Det er en markant oppgang i inntektene fra året før. Da økte omsetningen med 465 prosent fra 2015 til 2016, fra 75 millioner kroner til 424 millioner. Samtidig tapte nettmatbutikken 119 millioner i 2016, noe de altså fortsetter med i år, med velsignelse fra investorene.

Nedenom og hjem

Like bra går det ikke med 123 Levert. Finansavisen melder at selskapet har levert oppbud, etter at det har gått omtrent 21 millioner i underskudd siden oppstrten i 2013.

Den første skiftesamlingen ble avholdt på torsdag. Største eier i selskapet er Hege Holding, som eies av Hege Høili Frafjord, datter av tidligere Europris-eier Terje Høili.

Flytting og lunkne investorer

I oppbudsbegjæringen oppga selskapet å ha gjeld på cirka 23,6 millioner kroner. Konkursen skal delvis skyldes kostnader i forbindelse med flytting. Selskapet har heller ikke klart å øke inntektene. Konkurransen har også blitt tøffere, forklarer selskapet. Det gjorde at det var krevende å få med seg investorer videre.

– Selskapet hadde beregnet at de måtte nå en årlig omsetning på 37 millioner kroner for å gå i null. Dette hadde man beregnet ville skje i 2020. Inntil da ville driften gå med betydelige underskudd hvert år, og man var derfor avhengig av kapitaltilskudd, sier bostyrer til Finansavisen.

 

Powered by Labrador CMS