BySpire er en av startupene som gikk videre til finalen hos DNB NXT. Foto: Gorm K. Gaare, Oslo Innovation Week

Disse er klar for "cupfinalen i pitching" hos DNB

Publisert Sist oppdatert

Vertikalt jordbruk, blockchain-identitet for flyktninger, og tech for en smartere by blant de som gikk videre til finalen.

– Pitchekonkurranser er som å se inn i krystallkula, se hva som kommer i fremtida, hva gründerne vedder på, sa startupgeneral Jørn Haanæs i Oslo Business Region.

I så måte kan vi forvente oss at vi bare har sett starten på en bølge av «bedre verden»-selskaper i tida fremover. De første som gikk videre fra Oslo-kvalifiseringen i «100 Pitches», som er noe av det nærmeste man kommer et slags norgesmesterskap i pitching, var disse:

BySpire: Vertikale «plantasjer» for frukt og grønt innendørs.
Diwala: Blockchain for å sikre identitet og kompetanse/utdanning til flyktninger.
EYR Medical: Videokonsultasjon med leger.
Nornir: Internet of Things og smart city.
Technebies: Testing av utviklere

Arrangørene av Oslo Innovation Week lagt milde føringer ved at et av kriteriene skal være FNs bærekraftsmål å gjøre.

– Hvis du ikke jobber med et grunnleggende fornuftig å løse, er du allerede i en utsatt sektor, sa startupsjef Jørn Haanæs i Oslo Business Region.

Startup-pioner og tidligere Xeneta-CGO, Lars Johan Bjørkevoll, var konferansier foran et uvanlig stort publikum på Vippa.

– Miljøet bare vokser og vokser. Det var ikke snakk om å få en slik bredde og en slik stor crowd på et slikt arrangement før, sa han.

– Gründerne var forberedt. Det var lite av det man kan kalle fomlepitching, slik det kunne være på tidligere events, mente Bjørkevoll.

Finalen går på torsdag, under DNB NXT-konferansen i Bjørvika. I tillegg til disse fem fra Oslo, blir det plukket ut ytterligere seks som skal delta i finalen – fra både Trondheim, Bergen og Stavanger.

Update: Requestify er klar fra Stavanger, og Voico fra Trondheim.