offentlig støtte

Sjekk listen: Disse studentene får millionstøtte fra Innovasjon Norge

Innovasjon Norge deler ut 26 millioner kroner til bedrifter som er startet av master- og doktorgradsstudenter. 

Urban Ocean utvikler regenerative miljøtjenester som bidrar til å restaurere urbane marine områder gjennom å rense vannet og bidra til økt biologisk mangfold. Forurensede bynære fjorder eksisterer over hele verden, og bedriften ser et stort potensial for å utvide tjenestene. Her står August Borge Harbo med en strømpe med blåskjell dyrket innerst i Oslofjorden.
Publisert Sist oppdatert

– Å bidra til at flere unge norske studenter velger å starte egen virksomhet er noe av det viktigste Innovasjon Norge gjør, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli. 

26 millioner kroner blir delt ut til bedrifter som er startet av master- og doktorgradsstudenter gjennom støtteordningen STUD-ENT. 

 Se liste nederst i saken!

– Norge trenger flere gode oppstartsselskaper som kan skalere og skape verdi for eiere og for Norge. Det er fantastisk å se at noen av landets flinkeste studenter velger å satse som gründere. Det er svært viktig, og vi i Innovasjon Norge skal gjøre vårt beste for å bidra til at de lykkes, fortsetter Haugli. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Sterk økning i antall søkere

I år var konkurransen tøffere enn på lenge, med nesten 50 prosent økning i antall søkere, rapporterer Innovasjon Norge. 

Søknadene kom fra 14 ulike universiteter og høyskoler. Hele landet er dermed involvert i arbeidet med å skape nye, innovative oppstartsbedrifter. 

Det er bedrifter ved flere studiesteder enn tidligere som får tilskudd. 

NTNU er stadig best i klassen med flest STUD-ENT mottakere, men tildelingen er fordelt på ni universiteter og høyskoler.

– At flere studenter får øynene opp for denne muligheten er svært gledelig. Det å starte bedrift er beinhardt og krever mye arbeid. En slik drahjelp kan hjelpe gründerne med å fokusere på prosjektet sitt. I tillegg er det veldig viktig for Norge at det dukker opp flere nyskapende bedrifter, sier næringsminister Cecilie Myrseth.

Kort om årets vinnere

Et av kriteriene for å søke er at du må være registrert som student ved et norsk universitet eller høyskole. 

Innovasjon Norge mottok 60 søknader fra 14 studiesteder. 38 av søkerne ble invitert til å pitche prosjektet sitt for Innovasjon Norge. 

Alle som får støtte fra STUD-ENT får også tilbud om en mentor finansiert av Innovasjon Norge.